Perhatikan Betul-Betul Ini Ciri-Ciri Suami Atau Isteri Terkena Sihir "Pelet", Sihir Orang Ketiga

 


Pernahkah anda melihat pasangan suami isteri yang sentiasa dalam keadaan harmorni, tenang, saling menyintai dan menyayangi, tiba-tiba suami atau isteri tersebut tergila-gilakan orang lain dan tidak lagi ingat pada keluarga? Mungkin ramai yang tak percaya dengan sihir pelet, tapi anda kena tahu apa yang menakutkan dengan sihir yang menyebabkan rumahtangga berpecah belah!

Ada banyak penyebab suami atau isteri jatuh cinta pada orang lain dan melupakan keluarganya, salah satunya аkibat terkena sihir pelet. Pelet sendiri merupakan ilmu sihir yang boleh mempengaruhi seseorang di bawah sedar untuk mencintainya.

Walaupun sihir dalam Islam dihаramkan, namun masih ada lagi yang memanfaatkannya demi mendapatkan apa yang diinginkan, misalnya untuk mendapatkan isteri atau suami orang, menghаncurkan rumahtangga, dan lain-lain.

Mungkin tidak semua orang percaya dengan adanya ilmu pelet, namun kenyataannya sudah banyak rumahtangga yang hаncur аkibаt pengaruh sihir ini.

Ayat al-Qur’an dan Hadith yang Menceritakan Tentang Kejahatan Sihir Pemisah Suami Isteri

وَاتَّبَعُوا مَا تَتْلُو الشَّيَاطِينُ عَلَىٰ مُلْكِ سُلَيْمَانَ ۖ وَمَا كَفَرَ سُلَيْمَانُ وَلَٰكِنَّ الشَّيَاطِينَ كَفَرُوا يُعَلِّمُونَ النَّاسَ السِّحْرَ وَمَا أُنزِلَ عَلَى الْمَلَكَيْنِ بِبَابِلَ هَارُوتَ وَمَارُوتَ ۚ وَمَا يُعَلِّمَانِ مِنْ أَحَدٍ حَتَّىٰ يَقُولَا إِنَّمَا نَحْنُ فِتْنَةٌ فَلَا تَكْفُرْ ۖ فَيَتَعَلَّمُونَ مِنْهُمَا مَا يُفَرِّقُونَ بِهِ بَيْنَ الْمَرْءِ وَزَوْجِهِ ۚ وَمَا هُم بِضَارِّينَ بِهِ مِنْ أَحَدٍ إِلَّا بِإِذْنِ اللَّهِ ۚ وَيَتَعَلَّمُونَ مَا يَضُرُّهُمْ وَلَا يَنفَعُهُمْ ۚ وَلَقَدْ عَلِمُوا لَمَنِ اشْتَرَاهُ مَا لَهُ فِي الْآخِرَةِ مِنْ خَلَاقٍ ۚ وَلَبِئْسَ مَا شَرَوْا بِهِ أَنفُسَهُمْ ۚ لَوْ كَانُوا يَعْلَمُونَ – 2:102

“Dan mereka mengikuti apa yang dibaca oleh setan-setan pada masa kerajaan Sulaiman. Sulaiman itu tidak kafir tetapi setan-setan itulah yang kafir, mereka mengajarkan sihir kepada manusia dan apa yang diturunkan kepada dua malaikat di negeri Babilonia iaitu Harut dan Marut.

Padahal keduanya tidak mengajarkan sesuatu kepada seseorang sebelum mengatakan, “Sesungguhnya kami hanyalah cobaan (bagimu), sebab itu janganlah kafir.”

Maka mereka mempelajari dari keduanya (malaikat itu) apa yang (dapat) memisahkan antara seorang (suami) dengan istrinya. Mereka tidak akan dapat mencelakakan seseorang dengan sihirnya kecuali dengan izin Allah. Mereka mempelajari sesuatu yang mencelakakan, dan tidak memberi manfaat kepada mereka.

Dan sungguh, mereka sudah tahu, barangsiapa membeli (menggunakan sihir) itu, niscaya tidak akan mendapat keuntungan di akhirat. Dan sungguh, sangatlah buruk perbuatan mereka yang menjual dirinya dengan sihir, sekiranya mereka tahu.” (QS. Al-Baqoroh : 102)
Dari Jabir RA, Rasulullah SAW telah bersabda:

“Sesungguhnya Iblis meletakkan singgahsananya di atas air, kemudian dia mengutuskan tenteranya, maka yang paling dekat kedudukannya di antara mereka kepadanya ialah yang paling besar fitnahnya. Salah seoarng daripada mereka datang seraya berkata: Aku telah berbuat begini dan begini.

Lalu Iblis berkata: Kamu belum berbuat apa-apa.
Rasulullah SAW bersabda: Kemudian salah seorang daripada mereka datang seraya berkata: Aku tidak meninggalkannya hingga aku telah menceraikannya daripada isterinya.

Rasulullah SAW bersabda: Kemudian Iblis mendekatkannya kepadanya seraya berkata: Ya Kamu (Baik). al-A’masy (perawi) berkata; Aku melihat Rasulullah SAW bersabda; Kemudian dia menjadi pembantu setianya”. (HR. Muslim 5032)

Ciri-ciri Orang yang Terkena Sihir Pelet

Orang yang terkena sihir pelet umumnya akan mengalami gejala yang tak wajar. Bagi yang terbiasa bersama, pastilah dia akan mengenali ciri-ciri tersebut. Berikut ini beberapa ciri-ciri seseorang yang terkena pelet, baik lelaki mahupun wanita:

1. Timbul rasa cinta yang berlebihan sehingga tidak boleh ditahan

2. Selalu terbayang-bayang wajah seseorang yang menyihirnya

3. Keinginan untuk bertemu atau selalu rindu dengan orang memeletnya

4. Sering pusing kepala, terutama jika hasratnya ingin bertemu orang yang memeletnya tidak tersampai

5. Sering marah-marah tidak jelas pada isteri atau suaminya

6. Merasa tunduk dan patuh terhadap perintah seseorang yang memeletnya

7. Merasa tidak enak badan, namun rasa itu akan hilang seketika saat berjumpa dengan orang yang memeletnya

8. Tidak bernafsu terhadap isteri atau suaminya sendiri

9. Nafsu makannya hilang saat di rumah, tapi nafsu makannya meningkat ketika menikmati masakan orang yang memeletnya

Cara Menyembuhkan Seseorang Dari Pengaruh Sihir Pelet

Upaya penyembuhan bagi seseorang yang terkena sihir pelet tidaklah mudah. Cara pertama yang harus dilakukan adalah dengan mengeluarkan pengaruh sihir atau kekuatan pelet dari tubuh orang yang terkena.

Setelah kekuatan tersebut hilang, maka harus dilakukan pemulihan dengan memberikan pencerahan pada orang yang terkena agar lebih mendekatkan diri pada Allah SWT sehingga kekuatan jаhat tersebut tidak boleh menguasainya kembali.


Cara lain yang boleh dilakukan untuk menyembuhkan seseorang dari pengaruh pelet, iaitu dengan melakukan rukyah pada orang yang terkena pelet. Atas izin Allah SWT, maka pengaruh sihir pelet akan hilang dan orang yang terkena kembali hidup normal.

Dikuasakan oleh Blogger.
facebook KLIK PANGKAH 2 KALI UNTUK TUTUP Button Close