Ally Iskandar Sah Telah Bercerai


Ally Iskandar Sah Telah Bercerai

Sebelum ini ada desas-desus mengenai spekulasi rumah tangga Personaliti TV3 iaitu Ally Iskandar dan pasangannya Farahin yang menjadi persoalan adakah rumah tangga mereka mempunyai masalah dan adakah mereka telah bercerai.

Hari ini Personaliti TV3, Ally Iskandar mengakui telah menjatuhkan talak satu ke atas isterinya Nurfarahin Romli, sekali gus menjawab spekulasi perceraian pasangan itu.

Menerusi laman Facebook peribadinya, Ally juga memohon maaf kepada pihak media kerana tidak memberi respons secara terus mengenai khabar angin tersebut.

"Kenyataan rasmi ini saya kemukakan sebagai maklum balas kepada pertanyaan pihak media dan spekulasi yang berlegar di media sosial tentang situasi rumah tangga saya dengan Nurfarahin.

"Terlebih dahulu saya memohon berbanyak maaf kerana tidak memberi respon secara terus kepada semua yang telah menghubungi saya, dengan harapan tindakan saya ini ditanggapi sebagai keperluan untuk menenangkan keadaan." jelasnya.

Menurut status di laman sosialnya itu, permohonan cerai mengikut Seksyen 47 Akta Undang-Undang Keluarga Islam Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur 1984 telah difailkan dengan persetujuan Nurfarahin.

Pada 17 Ogos, Ally mengesahkan lafaz cerai telah dijatuhkan ke atas Nurfarahin di hadapan Hakim Syarie Azzeman Omar.

"Alhamdulillah, urusan ini disempurnakan dalam keadaan lancar. Biarpun tiada lagi ikatan perkahwinan, hubungan saya dan keluarga Nurfarahin serta ahli keluarganya tetap baik.

"Terima kasih kepada semua pihak yang cakna dan mengambil berat tentang situasi ini. Saya pohon agar kalian dapat mendoakan yang terbaik untuk kami," katanya lagi.

Ally dan Farahin telah bernikah pada 20 Januari 2012 dan dikurniakan seorang cahaya mata perempuan, Maream Esabel, 2 tahun.

Tiada ulasan

Nota: Hanya ahli blog ini sahaja yang boleh mencatat ulasan.

Dikuasakan oleh Blogger.