Program Yang Ditawarkan Di Politeknik Muadzam Shah


Program Yang Ditawarkan Di Politeknik Muadzam Shah

Politeknik kebiasaannya menjadi institusi pengajian tinggi pilihan pelajar lepasan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) untuk melanjutkan pelajaran ke peringkat yang lebih tinggi. Politeknik Muadzam Shah (PMS) adalah di antara salah sebuah daripada berpuluh politeknik yang terdapat di Malaysia. Politeknik Muadzam Shah dikategorikan sebagai Politeknik Konvensional.

Kebanyakkan program pengajian yang ditawarkan di politeknik adalah di peringkat diploma tetapi ada juga politeknik yang menawarkan program pengajian di peringkat sijil dan juga ijazah sarjana muda. Program pengajian yang ditawarkan di Politeknik Muadzam Shah adalah di peringkat pra diploma dan juga diploma. Politeknik telah melahirkan ramai graduan berkualiti yang diperlukan untuk mengisi peluang pekerjaan di negara ini.

Bagi pelajar lepasan SPM yang ingin melanjutkan pelajaran ke politeknik bolehlah membuat permohonan secara atas talian (online) menerusi Portal Rasmi UPU Online yang dibuka pada tarikh yang ditetapkan setiap tahun bagi pengambilan pelajar politeknik atau boleh rujuk Portal Pengambilan Pelajar Politeknik. Pemohon boleh memilih program pengajian mana yang menjadi pilihan berdasarkan syarat-syarat yang telah ditetapkan.

Diharapkan perkongsian ini bermanfaat kepada mereka yang ingin melanjutkan pelajaran ke politeknik. Untuk melihat senarai penuh politeknik serta program pengajian yang ditawarkan anda boleh rujuk Senarai Program. Berikut adalah senarai program pengajian yang ditawarkan di Politeknik Muadzam Shah.

Senarai Program Pengajian

Pra Diploma Sains
Diploma Teknologi Maklumat (Teknologi Digital)
Diploma Pengurusan Pelancongan
Diploma Pelancongan Rekreasi
Diploma Kejuruteraan Mekanikal (Pembuatan)
Diploma Kejuruteraan Mekanikal (Rekabentuk Pembuatan Automotif)
Diploma Kejuruteraan Mekanikal (Rekabentuk Produk)
Diploma Kejuruteraan Mekanikal (Automasi)
Diploma Akauntansi
Diploma Pengajian Perniagaan
Diploma Rekabentuk Grafik
Diploma Teknologi Media Cetak
Dikuasakan oleh Blogger.