“Tak dapat apa, harta mereka diambil…” Rakan Terdekat Menceritakan Kemelut Ali & Balu Abam, Dah Jadi Sesuatu Yang Berat?

Kemelut isu  di antara Ali Puteh dan balu arw4h abangnya, Hidayah menjadi tanda tanya ramai netizen. Terdahulu, Ali telah menvduh Aliff Syukri sebagai punca berlakunya perg4duhan di antara keluarganya dan Hidayah. Aliff juga turut dicabar untuk bersemuka dengannya serta keluarga.

Hidayah terp4ksa Grab, kereta ditarik
Melalui Facebook live, Hidayah telah menjawab soalan Aliff Syukri yang datang melawat di rumah keluarganya. Pendedahan Hidayah mengejutkan ramai pihak di mana menurutnya kereta telah ditarik pihak sana menyebabkan dia terp4ksa menaiki Grab untuk bawa anaknya, Hamzah ke klinik kerana dem4m.
Netizen kecam Ali
Meskipun Aliff Syukri selalu disel4r kerana perkara-perkara yang tak senonoh tapi kali ini ramai juga yang berkata jika tidak kerana dia, tidak terdedahlah perkara sebenar yang dilalui Hidayah.
Memang ramai netizen yang sel4r Ali sebab mulutnya yang lancang dan bi4dap lepas dia panggil kakak iparnya itu, ‘bin4tang‘ di Instagram (posting telah dipadam).


Rakan d4kwa balu Abam dan anak ditlndas
Melalui sebuah video di Youtube, seorang individu yang mengaku rapat dengan ahli keluarga terdekat balu Abam telah membuat pendedahan yang mengejutkan.
Individu itu mend4kwa semua yang dikatakan Hidayah adalah benar serta semua harta miliknya telah diambil. Lebih mengejutkan, kata-katanya menandakan seolah-olah isu kemelut ini dah jadi k3s m4hkamah.

Untuk pengetahuan semua, semua benda yang dikatakan Kak Dayah adalah betul. Mereka berdua tidak dapat apa-apa, harta mereka diambil.”
Aku nak explain panjang, benda ini masih dalam k3s di m4hkamah.”


Boleh percaya ke?
Meskipun pendedahan itu sangat mengejutkan, namun beberapa netizen tidak terus mempercayai kata-katanya kerana boleh jadi fitnah. Apatah lagi, individu tu tak guna gambar yang betul di profile. Kata mereka, kenyataan dia ini hanya merumitkan keadaan yang memang dah keruh.


Betul juga kata netizen tu, benda macam ni mengeruhkan keadaan. Biarlah urusan ini diselesaikan antara mereka…

Sumber: lobakmerah

Tiada ulasan

Nota: Hanya ahli blog ini sahaja yang boleh mencatat ulasan.

Dikuasakan oleh Blogger.