8 Sebab Lelaki Melayu Suka Amoi Cina


Semakin ramai pasangan kahwin campur kaum di Malaysia pada kebelakangan ini. Ini disebabkan negara kita adalah satu negara yang berbilang kaum yang hidup dengan harmoni. Dapat dilihat, sekarang sudah menjadi trend yang meningkat di mana lelaki Melayu berpasangan dengan gadis Cina.

Memetik laman ChamAis.my, ada beberapa pasangan-pasangan kenapa lelaki Melayu minat pada gadis Cina.

1. Kulit Yang Putih

Foto ilustrasi

Gadis-gadis cina majoritinya mempunyai kulit yang putih menawan dan lembut ala artis-artis Korea. Sudah menjadi trend terbaru ramai lelaki yang minatkan gadis berkulit putih termasuklah jejaka Melayu.

2. Badan Yang Ramping

Foto ilustrasi

Badan gadis-gadis cina kebanyakkannya ramping dengan pinggang yang kecil. Badan mereka kebannyakkannya berbentuk ‘hour glass’ atau jam pasir yang memang kegilaan lelaki pada masa ini. Badan berbentuk ini memang digemari lelaki Melayu lebih lebih lagi semasa memegang si gadis di pinggangnya!

3. Pandai Berpakaian Cantik

Foto ilustrasi

Fesyen mereka banyak dipengaruhi oleh cara fesyen korea dan juga barat. Memang biasa kalau kita lihat mereka memakai baju dengan skirt pendek atau pun perpakaian kasual dengan hot pants yang pasti membuat mana-mana lelaki termasuk lelaki Melayu terbeliak gembira.

4. Rambut Yang Lurus Dan Halus

Foto ilustrasi

Kaum kaum dari sebelah timur asia memang mempunyai rambut yang lurus dan halus. Apabila didandan dengan betul memang akan nampak menawan. Disebabkan itu lelaki Melayu suka gadis-gadis cina kerana rambutnya yang pelbagai gaya melengkapkan pakej penampilannya.

5. Boleh Bertutur 3 Bahasa

Foto ilustrasi

Ini memang tidak boleh dinafikan. Gadis-gadis cina di Negara kita memang boleh bertutur dalam tiga bahasa. Samada bertutur dalam Bahasa Melayu, Inggeris ataupun Mandarin kita tidak boleh memandang rendah kebolehan mereka. Disebabkan itu, lelaki Melayu tidak perlu risau jika ke kedai motor towkey cina kerana girlfriend atau isteri cina anda boleh berunding untuk harga lebih murah.

Tambah pula bila dah ada anak, isteri cina boleh mengajar berbahasa cina untuk membesarkan lagi skop karier masa depan anak kecil itu!

6. Pandai Matematik

Foto ilustrasi

Anda ada perasan masa sekolah dulu apabila keputusan peperiksaan subjek matematik keluar pasti yang di atas kebanyakannya adalah kaum cina. Memang betul kaum cina pandai matematik kerana bahasanya yang memudah kan pembelajaran subjek itu. Tapi sebagai seorang lelaki, memang biasa kita ini lambat sikit bila mengira jadi sebab itu banyak lelaki melayu meminati gadis cina kerana nanti senang nak buat apa-apa pengiraan!

7. Bijak Mengurus Kewangan

Foto ilustrasi

Bila kita sebut pasal duit, mesti nombor satu dalam kepala adalah perempuan! Bukan nak mengata perempuan muka duitan tetapi bab-bab kewangan ini memang biasa kita lihat para wanita yang menguruskannya kerana mereka semestinya lebih arif menyimpan dan lelaki lebih arif berboros. Tetapi gadis-gadis cina mempunyai kelebihan disebabkan kebanyakkan keluarga cina banyak menceburi bidang bisnes jadi pengetahuan tentang pengurusan wang selalu di turunkan dari generasi ke generasi sehingga ia menjadi sebuah kebolehan yang semula jadi.

8. Kurang Membebel Atau Meggedik

Foto ilustrasi

Ini fakta yang di kongsikan oleh beberapa lelaki Melayu yang sudah perpasangan gadis Melayu dan juga Cina. Perbezaan ketara yang mereka alami adalah gadis CIna lebih kepada sikap mudah dan happy go lucky. Mereka tak banyak berbebel kepada si lelaki dan juga berperangai gedik yang memang sangat di benci kaum lelaki Melayu. Asalkan si lelaki setia dan menghormati gadis cina sudah memadai untuk memberikannya kegembiraan.

Sumber : AlifChanel
Dikuasakan oleh Blogger.