Adakah Laporan Polis Dari Bibik Ni Betul?...Macam Tak Percaya Yang Datuk Alif Syukri Pukul Anak Angkat Dia


Beberapa jam lepas viral di laman sosial mengenai satu report polis mengaitkan seorang usahawan terkenal Malaysia.

Seorang usahawan kosmetik terkenal did4kwa telah bertindak kas4r dengan memvkul anak angkatnya. Menerusi satu laporan p0lis yang viral di media sosial ketika ini, usahawan kosmetik itu dikatakan memvkul kanak-kanak itu kerana ingin merakam gelagatnya menangis ketika sesi rakaman video.
Kejadian tersebut dikatakan telah berlaku di kediaman usahawan kosmetik tersebut yang terletak di Kota Damansara sebelum pembantu rumahnya yang juga merupakan saksi kejadian membuat laporan p0lis. Menerusi laporan p0lis yang dibuat, saksi memberitahu bahawa usahawan terbabit telah bertindak mengangkat tangan kepada anak angkatnya hanya kerana ingin merakam video Youtube yang menyaksikan gelagat anak angkatnya itu sedang menangis.

Usahawan tersebut kemudian telah meminta pembantu rumah berkenaan untuk membawa kanak-kanak itu ke dalam sebuah bilik kasut sebelum mengarahkannya untuk memvkul mangsa. Akan tetapi, pembantu rumah ini mengakui bahawa dia tidak berani dan enggan menuruti arahan usahawan tersebut untuk mengangkat tangan serta memvkul mangsa kerana risau kanak-kanak itu akan terc3dera.

Menceritakan kisah itu, pembantu rumah ini memberitahu bahawa usahawan kosmetik dengan sendirinya telah memvkul mangsa menggunakan kasut dan telah mencublt badan mangsa sehingga menlnggalkan kesan leb4m. Sementara itu, pembantu rumah ini mengatakan bahawa tujuan dia membuat laporan p0lis adalah untuk melindungi dirinya daripada difitn4h dan ditudvh kerana memvkul mangsa.

Susulan itu, Harian Metro turut melaporkan Ketua P0lis Daerah Petaling Jaya Asisten Komisioner Nik Ezanee Mohd Faisal mengesahkan pihaknya menerima laporan berhubung kejadian itu.

Kami sudah merakam keterangan daripada semua saksi termasuk suspek. Kertas siasatan berhubung kejadian itu dijangka siap dalam minggu ini. Ia akan dirujuk kepada Timbalan Pend4kwa Raya untuk tindakan lanjut. Kes disiasat mengikut Seksyen 31 (1) (a) Akta Kanak-Kanak 2001.

Dalam pada itu netizen telah menjalankan tugas dan mendapati Aliff syukri ada memuatnaik status report polis.

Sehingga kini belum ada laporan terbaru dari pihak polis mengenai tindakan pihaknya terhadap laporan yang diterima itu. Adakah dengan report polis ini akan menyebabkan usahawan itu ditangkap? Sama-sama kita nantikan kemaskini terbaru nanti.
Dikuasakan oleh Blogger.