Kursus Yang Ditawarkan Di IKBN Kuala Langat


Kursus Yang Ditawarkan Di IKBN Kuala Langat

Institut Kemahiran Belia Negara (IKBN) Kuala Langat yang terletak di Kuala Langat, Selangor adalah salah sebuah institut kemahiran Institusi Latihan Kemahiran Belia dan Sukan (ILKBS) yang bernaung di bawah Kementerian Belia dan Sukan Malaysia. ILKBS merangkumi Institut Kemahiran Belia Negara (IKBN), Institut Kemahiran Tinggi Belia Negara (IKTBN) dan juga Akademi Kemahiran Belia Golf (AKBG).

Bagi lepasan SPM yang berminat untuk melanjutkan pengajian di ILKBS bolehlah membuat permohonan dan memilih kursus kemahiran yang ditawarkan berdasarkan minat dan kecenderungan cabang laluan kerjaya yang diminati. Untuk mengetahui senarai penuh ILKBS iaitu IKBN, IKTBN, dan AKBG di seluruh negara serta kursus kemahiran yang ditawarkan mengikut institut kemahiran boleh rujuk Senarai ILKBS.

ILKBS menawarkan pelbagai bidang pengkhususan di peringkat sijil manakala di peringkat diploma juga turut ditawarkan kepada golongan belia di negara ini. Setiap institut kemahiran ILKBS di seluruh negara menawarkan bidang pengkhususan yang berbeza. Kursus kemahiran yang ditawarkan di IKBN Kuala Langat adalah di peringkat sijil dan diploma. Berikut adalah senarai kursus kemahiran yang ditawarkan di IKBN Kuala Langat.

Senarai Kursus

Sijil Lanjutan Teknologi Maklumat (Perekabentuk Multimedia Pengarangan)
Sijil Lanjutan Teknologi Terapi Sukan
Sijil Lanjutan Teknologi Awam (Pembuatan Perabot & Hiasan Dalaman)
Diploma Teknologi Awam (Hiasan Dalaman - Drywall & Ceiling

Tiada ulasan

Nota: Hanya ahli blog ini sahaja yang boleh mencatat ulasan.

Dikuasakan oleh Blogger.