Kursus Yang Ditawarkan Di IKBN Kuala Perlis


Kursus Yang Ditawarkan Di IKBN Kuala Perlis

Institut Kemahiran Belia Negara (IKBN) Kuala Perlis yang terletak di Kuala Perlis, Perlis adalah salah sebuah institut kemahiran Institusi Latihan Kemahiran Belia dan Sukan (ILKBS) yang bernaung di bawah Kementerian Belia dan Sukan Malaysia. ILKBS merangkumi Institut Kemahiran Belia Negara (IKBN), Institut Kemahiran Tinggi Belia Negara (IKTBN) dan juga Akademi Kemahiran Belia Golf (AKBG).

Bagi lepasan SPM yang berminat untuk melanjutkan pengajian di ILKBS bolehlah membuat permohonan dan memilih kursus kemahiran yang ditawarkan berdasarkan minat dan kecenderungan cabang laluan kerjaya yang diminati. Untuk mengetahui senarai penuh ILKBS iaitu IKBN, IKTBN, dan AKBG di seluruh negara serta kursus kemahiran yang ditawarkan mengikut institut kemahiran boleh rujuk Senarai ILKBS.

ILKBS menawarkan pelbagai bidang pengkhususan di peringkat sijil manakala di peringkat diploma juga turut ditawarkan kepada golongan belia di negara ini. Setiap institut kemahiran ILKBS di seluruh negara menawarkan bidang pengkhususan yang berbeza. Kursus kemahiran yang ditawarkan di IKBN Kuala Perlis adalah di peringkat sijil. Berikut adalah senarai kursus kemahiran yang ditawarkan di IKBN Kuala Perlis.

Senarai Kursus

Sijil Lanjutan Teknologi Automotif (Penyelenggaraan Kereta)
Sijil Lanjutan Teknologi Marin (Penyelenggaraan)
Sijil Lanjutan Teknologi Automotif (Penyelenggaraan Jentera Berat)
Sijil Lanjutan Teknologi Automotif (Penyelenggaraan Kenderaan Perdagangan)
Sijil Teknologi Awam (Scaffolding - Tubular)
Sijil Lanjutan Teknologi Automotif (Semburan Cat)
Sijil Lanjutan Teknoologi Awam (Lukisan Senibina)

Tiada ulasan

Nota: Hanya ahli blog ini sahaja yang boleh mencatat ulasan.

Dikuasakan oleh Blogger.