Kursus Yang Ditawarkan Di IKTBN Sepang


Kursus Yang Ditawarkan Di IKTBN Sepang

Institut Kemahiran Tinggi Belia Negara (IKTBN) Sepang yang terletak di Sepang, Selangor adalah salah sebuah institut kemahiran Institusi Latihan Kemahiran Belia dan Sukan (ILKBS) yang bernaung di bawah Kementerian Belia dan Sukan Malaysia. ILKBS merangkumi Institut Kemahiran Belia Negara (IKBN), Institut Kemahiran Tinggi Belia Negara (IKTBN) dan juga Akademi Kemahiran Belia Golf (AKBG).

Bagi lepasan SPM yang berminat untuk melanjutkan pengajian di ILKBS bolehlah membuat permohonan dan memilih kursus kemahiran yang ditawarkan berdasarkan minat dan kecenderungan cabang laluan kerjaya yang diminati. Untuk mengetahui senarai penuh ILKBS iaitu IKBN, IKTBN, dan AKBG di seluruh negara serta kursus kemahiran yang ditawarkan mengikut institut kemahiran boleh rujuk Senarai ILKBS.

ILKBS menawarkan pelbagai bidang pengkhususan di peringkat sijil manakala di peringkat diploma juga turut ditawarkan kepada golongan belia di negara ini. Setiap institut kemahiran ILKBS di seluruh negara menawarkan bidang pengkhususan yang berbeza. Kursus kemahiran yang ditawarkan di IKTBN Sepang adalah di peringkat diploma. Berikut adalah senarai kursus kemahiran yang ditawarkan di IKTBN Sepang.

Senarai Kursus

Diploma Teknologi Mekanikal (Perekaan Alat Tekan)
Diploma Teknologi Elektrik (Penjaga Jentera Elektrik A1)
Diploma Teknologi Elektronik (Industri)
Diploma Teknologi Mekanikal (Pembuatan - CAD/CAM)

Tiada ulasan

Nota: Hanya ahli blog ini sahaja yang boleh mencatat ulasan.

Dikuasakan oleh Blogger.